
محققان در بررسیهای دوباره پی بردند، ارتباطی هست بین خوردن گوشت گاو و نوشیدن شیر با برخی از انواع سرطان، به ویژه سرطان روده بزرگ.
یکی از مدافعان این نظریه، یک دانشمند آلمانی است که پیشتر هم جایزه نوبل پزشکی را برده است.
نقش عوامل بیماریزا موجود در گوشت گاو و شیر در سرطان روده بزرگ
محققان عناصر دیانآ تک رشتهای حلقوی موجود در گوشت گاو و شیر را به نام فاکتور بیاماماف BMMF میشناسند که احتمال میرود در ایجاد بیماری سرطان، به ویژه سرطان روده، نقش داشته باشند. از طرفداران این نظریه میتوان به “هارالد تسور هاوزن”، دانشمند آلمانی و “دو ویلیر” و “تیمو بوند” اشاره کرد که در مرکز پژوهشهای سرطانی در شهر هایدلبرگ آلمان تحقیق میکنند.
بیاماماف مولکول دیانآهای کوچکی هستند که اغلب در سرم گاو و محصولات لبنی گاوهای شیری اوراسیا و اخیرا هم در سلولهای سرطانی روده بزرگ دیده میشوند.
وجود عامل بیماریزا در ۷ درصد از بیماران
محققان حدس میزنند که این عامل بیماریزا و محصولات متابولیکی آنها میتوانند فرآیندهای التهابی مزمن را در بافت روده تحریک کنند که منجر به تغییرات ژنتیکی و در نهایت سرطان میشود.
این تیم تحقیقاتی معتقد است که یافتههای آنها میتواند به تشخیص زودهنگام و بهتر بیماری کمک کند. به این ترتیب که میتوان وجود این پاتوژنها را در افراد بررسی کرد و در صورت آلوده بودن فرد به این بیماریزا، آنها را به موقع برای غربالگری سرطان روده فرستاد.
تحقیقات پیشین برنده جایزه نوبل پزشکی
پرفسور هارالد تسور هاوزِن پیشتر هم از احتمال وجود عوامل محرک سرطان در لبنیات و گوشت قرمز سخن گفته بود. براساس تحقیقات بیش از ده ساله این پژوهشگر، او معتقد بود که این عوامل بیماریزا میتوانند چندین دهه بعد فعال شده و باعث سرطانهای روده بزرگ و پستان شوند.







ثبت دیدگاه