
وی اظهار داشت: التهاب مزمن میتواند با سرطان، دیابت، بیماریهای قلبی، عروقی و حتی مرگ همراه باشد و روغنها بیشترین التهاب را در بدن بوجود میآورند.
مختاری با بیان اینکه مصرف روغنهای گیاهی التهاب زا است، افزود: گرچه این روغنها از نوع غیراشباع هستند، اما روغنهایی مثل روغن ذرت یا روغن آفتابگردان، مقدار زیادی اسید چرب امگا ۶ دارند که باعث تشدید التهاب و افزایش خطر ابتلا به بیماریهای عروق کرونری قلب میشوند، به خاطر همین به جای این روغنها، از روغنهای زیتون و کانولا استفاده شود، چون سرشار از امگا ۳ هستند.
مختاری تاکید کرد: افزودنیهای مصنوعی باعث بروز التهاب، چاقی، بیماریهای کبدی و دیابت نوع ۲ میشود و مصرف کنندگان این افزودنیها ۴۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به اضافه وزن قرار دارند.
وی از نوشابهها به عنوان التهاب دهنده در دستگاه گوارش یاد کرد و گفت: مصرف یک وعده غذایی سرشار از اسیدهای چرب اشباع و نوشابهها عملکرد عروق خونی را مختل کرده و منجر به فشاری خون بالا و بیماریهای قلبی میشود.
مختاری افزود: دستگاه گوارش یکی از دستگاههای فعال در بدن انسان و بعضی از جانداران است. این دستگاه در انسان و مهرهداران به صورت لوله گوارشی وجود دارد. دستگاه گوارش انسان که از دهان تا مقعد امتداد دارد، از لوله گوارشی و غدههای گوارشی تشکیل شده و حدود هفت متر طول دارد.
وی تصریح کرد: غدد گوارشی شامل غدههای بزاقی، غدههای دیواره معده و روده، پانکراس یا لوزالمعده و کبد است. لوله گوارشی نیز شامل دهان، حلق، مری، معده، روده باریک، روده بزرگ و راستروده میشود.
مختاری افزود: هر چیزی که وارد معده میشود با آنزیمهای درون معده مخلوط شده و به اجزای سادهتری تجزیه میشود. سپس این مخلوط که «کیموس» نامیده میشود، از معده خارج شده و به رودهها میرود تا از آنجا، مواد غذایی تجزیه شده جذب جریان خون شوند.
ثبت دیدگاه